Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Kombinasjonen risotto og stekt torsk er en festrett, den gjør du ferdig mens gjestene setter seg ved bordet.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torsk, ryggfilet torsk, ryggfilet
  • 1 ss ss salt salt
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss smør smør

Risotto

  • 400 g g risottoris, (arborioris) risottoris, (arborioris)
  • 3 dl dl hvitvin, tørr hvitvin, tørr
  • 7 dl dl vann vann
  • 1 terning terning hønsebuljong hønsebuljong
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 150 g g kantareller kantareller
  • 6 ss ss parmesanost parmesanost
  • 2 ss ss smør smør
  • 1 dl dl mais mais
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker og dryss med salt. 

  • La stykkene ligge i 10 minutter, skyll av saltet i kaldt vann og tørk stykkene med tørkepapir.

  • Stek torskestykkene i en blanding av olivenolje og smør, ca. 3 minutter på hver side.

Risotto

  • Kok opp hvitvin, vann og buljongterning. Hold kraften varm. 

  • Finhakk løk og hvitløk, og surr i litt olivenolje sammen med ris på middels varme. Det skal ikke steke, bare bli litt mykt.

  • Hell på så mye kraft at det nesten dekker risen. La kraften koke inn under stadig omrøring før du heller i mer kraft.

  • Når du har spedd med ca. to tredeler av kraften kan du smake på risen, den skal være al dente, ha en fast kjerne. Det tar ca. 18 mimutter å koke en god risottoris.

  • Stek kantareller lett brune i litt olivenolje og vend inn i risottoen.

  • Ha parmesanost, smør, mais og olivenolje i risottoen, og smak til med salt og pepper rett før servering.

  • Risottoen vil bli tykkere jo lenger den står, det er derfor viktig og servere umiddelbart.

Server stekt torsk med risotto.