Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Om du steker torsken først i stekepanne, så i stekeovnen, får du en fisk som er saftig på innsiden og med en god stekeskorpe på utsiden. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg torskefilet torskefilet
  • 2 ss ss salt salt
  • 4 ss ss smør smør

Potet- og sellerimos

  • 500 g g mandelpotet mandelpotet
  • 500 g g sellerirot sellerirot
  • 2 dl dl melk melk
  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 ss ss smør smør
  • salt og hvit pepper salt og hvit pepper

Rødvinssaus

  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 3 dl dl rødvin rødvin
  • 200 g g smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Grønnsaker

  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk persillerot persillerot
  • 1 stk stk squash, gul squash, gul
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 2 ss ss olje olje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 170 °C.

  • Dryss torsken med salt og la den ligge i ca. 15 minutter.

  • Skyll av saltet, tørk torsken med tørkepapir og skjær den i jevnstore serveringsstykker.

  • Brun stykkene på skinnsiden i smør og olje i ca. 2 minutter.

  • Legg stykkene med skinnsiden opp over på bakepapir på et stekebrett.

  • Stek torsken i stekeovnen i ca. 5 minutter like før servering.

Potet- og sellerimos

  • Skrell potet og sellerirot, skjær i terninger, og kok møre i usaltet vann.

  • Sil vannet fra, og la potet og sellerirot dampe godt fra seg.

  • Mos potet og sellerirot, og spe med melk og kremfløte til en fyldig, men ikke for fast mos.

  • Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.

Rødvinssaus

  • Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til vinen har kokt nesten helt inn.

  • Pisk inn smør i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret piskes inn, da vil den skille seg.

  • Smak til med salt og pepper og sil sausen om du ikke vil ha løken i.

Grønnsaker

  • Skjær grønnsakene i terninger, og kok gulrot, persillerot og squash møre i lettsaltet vann.

  • Sil vannet fra og bland de kokte grønnsakene med tomatterninger.

Server torsken på en seng av potet- og sellerimos med rødvinssaus og grønnsaker rundt.