Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Torsk med sursøt saus og ris er en smakfull rett. I denne oppskriften kan du velge om du vil lage sausen selv eller kjøpe den ferdig i butikken.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts sennep sennep
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • smør smør

Sursøt saus

  • 1 stk stk løk løk
  • 0,5 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 0,5 stk stk gulrot gulrot
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts tomatpuré tomatpuré
  • 2 ss ss ketchup ketchup
  • 1 skiver skive ananas ananas
  • 0,5 dl dl ananasjuice ananasjuice
  • 2 ss ss eddik eddik
  • 2 ss ss sukker sukker
  • 1 ss ss soyasaus soyasaus
  • 2 ss ss grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 2 ts ts maisennajevner, lys maisennajevner, lys
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker og smør sennep på toppen.

  • Bland hvetemel med salt og pepper.

  • Vend fiskestykkene i melblandingen og stek dem i smør i ca. 3 minutter på hver side.

Sursøt saus

  • Finhakk løk, skjær paprika i skiver og gulrot i strimler, og stek i olivenolje i 3 minutter.

  • Rør inn tomatpuré og ketchup.

  • Tilsett ananasbiter, ananasjuice, eddik, sukker, soyasaus og grønnsaksbuljong, og kok opp.

  • Jevn sausen med maisennajevner.

  • Kok under forsiktig omrøring til sausen er blank.

  • Rør inn finhakket persille før servering.

Server stekt torsk med sursøt saus og ris ved siden av. Pynt gjerne med litt persille.