Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Bolinhos kan lages av så mye mer enn bare klippfisk. I denne oppskriften er de laget av torsk og bacon, og servert med hjemmelaget tartarsaus og tomatsalsa. Perfekt for tapas.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g torskefilet, lettsaltet torskefilet, lettsaltet
  • 200 g g potet potet
  • 1 dl dl melk melk
  • 2 ss ss smør smør
  • 50 g g bacon bacon
  • 4 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 dl dl griljermel griljermel
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje

Tartarsaus

  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 1 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 dl dl soyaolje soyaolje
  • 3 stk stk sylteagurk sylteagurk
  • 3 ss ss kapers kapers
  • salt salt

Salsa

  • 20 g g tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1,5 dl dl hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 0,5 dl dl olje olje
  • salt salt
  • sukker sukker

Framgangsmåte

  • Kok potetene møre, skrell dem og mos med melk og smør til potetmos.

  • Kok torsken i vann i ca. 4 minutter, og avkjøl.

  • Skjær bacon i små terninger og sprøstek det i tørr stekepanne.

  • Bland sammen potetmos, torsk, baconterninger og finhakket bladpersille.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Lag runde boller og paner dem først i hvetemel, så i pisket egg, og til slutt i griljermel.

  • Stek bollene gylne i varm frityr eller i en kasserolle.

Tartarsaus

  • Rør eggeplomme sammen med sitronsaft, dijonsennep og presset hvitløk.

  • Spe med olje, litt om gangen, mens du rører hele tiden.

  • Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.

Salsa

  • Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.

  • Bland sammen alle ingrediensene til salsaen i en kasserolle og la det koke i ca. 20 minutter.

  • Smak til med salt, og litt sukker.

Server torskebolinhos med tartarsaus og salsa ved siden av.

Tips: Du kan også bruke ferdig dippsaus om du ikke vil lage din egen.