Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Torsk er en robust og anvendelig fisk, og egner seg ekstra godt i gryter som denne med crème fraîche, eple og stangselleri. Server med kokte poteter.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 3 stk stk gulrot gulrot
  • 3 stilk stilk selleri selleri
  • 2 stk stk eple, grønt eple, grønt
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper
  • basilikum, frisk basilikum, frisk
  • olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Stek stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Skrell og skjær gulrot, selleri, eple og rødløk i 2-3 cm store biter og legg i en smurt ildfast form.

  • Legg fiskestykkene over grønnsakene og dryss over salt og pepper.

  • Hell over kremfløte og fordel crème fraîche over fisken.

  • Bak i stekeovnen i ca. 15 minutter til fisken flaker seg og grønnsakene er møre. 

  • Ha over saften av sitron, olivenolje og frisk basilikum. 

Server med kokte poteter ved siden av.