Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Server rullade av torsk fylt med skalldyr til forrett eller som tapas. Pyntet med lakserogn er dette en rett som frister enhver gane med sans for sjømat.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g torsk, ryggfilet torsk, ryggfilet
  • 1 stk stk krabbeskall, fylt krabbeskall, fylt
  • 150 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 2 ss ss kesam kesam
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 50 g g lakserogn lakserogn
  • salt og pepper salt og pepper
  • pumpernikkel pumpernikkel

Tilbehør

  • dill, frisk dill, frisk

Framgangsmåte

  • Dryss salt på torsken, pakk den inn i plastfolie og legg den i fryseren i 4-5 timer.

  • Grovhakk krabbekjøttet og rekene.

  • Finhakk rødløk og dill, og rør sammen med krabbe, reker og kesam.

  • Smak til blandingen med saften av sitron, salt og pepper.

  • Ta torskefileten ut av fryseren og skjær den i tynne skiver på langs med en skarp kniv.

  • Ha litt av skalldyrblandingen på en torskeskive og rull sammen.

  • Legg torskerulladene på små skiver av pumpernikkel.

Server med lakserogn og litt dill på toppen.