Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv å lage fiskesuppe med en spiss neste gang. I denne oppskriften er det blant annet chilipasta og marinert fennikel, og det hele toppes med reker.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 200 g g fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • 7 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 1 ts ts sambal oelek sambal oelek
  • 2 ts ts oregano oregano
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i terninger og fennikel i tynne strimler.

  • Bland olivenolje, saften av sitron og salt, og ha i en tredel av fennikelen.

  • Finhakk sjalottløk og surr i litt olivenolje sammen med resten av fennikelen, til løken er myk.

  • Tilsett hvitvin, grønnsakbuljong, sambal oelek og oregano, og kok til fennikelen er myk, ca. 10 minutter.

  • Tilsett kremfløte og smak til med salt og pepper.

  • Pisk opp suppen, gjerne med en stavmikser.

  • Legg torsketerningene i suppen og kok opp.

  • La suppen stå i 5 minutter.

  • Tilsett reker og marinert fennikel rett før servering.

Server suppen straks.