Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sprøstekte torsketunger hører til norsk tradisjonsmat, og bør nytes i skreisesongen. I denne oppskriften serverer du dem med en hjemmelaget og smakfull tartarsaus.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g torsketunge torsketunge
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 dl dl griljermel griljermel
  • 0,25 ts ts salt salt
  • kajennepepper kajennepepper
  • 1 dl dl olje olje

Tartarsaus

  • 2 stk stk egg egg
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss sylteagurk sylteagurk
  • 1 ss ss kapers kapers
  • 1 ss ss løk løk
  • 100 g g majones majones
  • 2 ss ss lake fra sylteagurk lake fra sylteagurk
  • sukker sukker
  • salt og hvit pepper salt og hvit pepper

Tilbehør

  • sitroner sitron

Framgangsmåte

  • Skyll torsketungene og tørk dem med tørkepapir.

  • Skill egg og pisk eggehvite og salt til mykt skum.

  • Bland griljermel med salt og kajennepepper i en tallerken.

  • Vend torsketungene først i eggehvite, så i griljermel.

  • Varm olje i stekepanne til den har god varme, og stek torsketungene til de er gyllenbrune og gjennomstekte.

Tartarsaus

  • Kok egg hardkokt, avkjøl og grovhakk. 

  • Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland dette sammen med egg.

  • Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.

  • Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.

Server torsketungene sammen med tartarsaus og sitronbåter ved siden av.