Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Torsk og grønnsaker i hvit saus, det er noe barn liker godt. Pakket inn i tortillawraps og gratinert med ost blir det en ekstra spennende variant.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ts ts karri karri
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • 2,5 dl dl melk melk
  • 200 g g blomkål blomkål
  • 0,25 stk stk purre purre
  • 1 dl dl erter, fryst erter, fryst
  • 6 stk stk tortillawrap tortillawrap
  • 75 g g Jarlsbergost, revet Jarlsbergost, revet
  • salt salt
  • persille, frisk persille, frisk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 250 °C.

  • Skjær torskefileten i terninger og dryss med litt salt. 

  • Finhakk løk og surr i smør sammen med karri til løken er myk.

  • Ha i hvetemel og bland godt.

  • Spe med melken, litt om gangen og rør godt mellom hver gang.

  • La sausen koke i 5 minutter og sett den til side.

  • Skjær blomkål og purre i tynne skiver og kok i lettsaltet vann sammen med erter.

  • Hell av kokevannet og bland grønnsakene inn i sausen sammen med fisketerningene.

  • Smak til blandingen med salt.

  • Fordel mesteparten av blandingen i tortillalwraps og rull sammen. 

  • Legg wrapsene i en ildfast form og legg resten av fyllet over sammen med osten.

  • Gratiner wrapsene i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Server med persille drysset over.

Tips: I denne oppskriften kan du bruke de grønnsakene du vil, og gjerne rester fra torskemiddagen dagen før.