Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Uer er en utrolig god fisk, og smaker desto bedre med en kantarellfrikassé med persille. Server kokte poteter som tilbehør.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g uerfilet, med skinn uerfilet, med skinn
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Frikassé

  • 250 g g kantareller kantareller
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 0,25 stk stk sitroner sitron
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skrap skjellene av ueren med en skarp kniv. 

  • Skyll og tørk filetene godt med tørkepapir.

  • Dryss fisken med salt og pepper, og brun den i olivenolje på begge sider.

  • Skru ned varmen, tilsett smør og stek fisken ferdig, 1-2 minutter på hver side.

Frikassé

  • Rens og skjær kantareller i biter, og finhakk sjalottløk og hvitløk. 

  • Stek kantareller gylne i olje, tilsett smør, sjalottløk og hvitløk, og la surre i noen minutter.

  • Hell på matfløte og la den koke inn til det halve.

  • Smak til med saften av sitron, salt og pepper.

  • Rør inn hakket persille rett før servering.

Server ueren med kantarellfrikasséen og kokte poteter.