Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Uer er en spennende fisk som smaker utrolig godt. Bakt uer i form med masse gode grønnsaker er en festmiddag alle setter pris på.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g uerfilet, uten skinn og bein uerfilet, uten skinn og bein
  • 4 stk stk potet potet
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 3 stk stk gulrot gulrot
  • 1 skiver skive sellerirot sellerirot
  • 1 stk stk persillerot persillerot
  • 1 stk stk rødbete rødbete
  • 4 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 dl dl vann vann
  • 1 ts ts grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • urter, friske urter, friske

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Ta skinnet av uerfiletene, dryss over salt og la ligge i ca. 10 minutter.

  • Skyll av saltet og tørk filetene lett med tørkepapir.

  • Skjær potet og rødløk i båter, gulrot og sellerirot i staver, persillerot i tykke skiver, rødbete i terninger og sjalottløk i to. 

  • Legg grønnsakene i en smurt ildfast form, hell over vann og dryss over buljongpulver, salt og pepper.

  • Bak grønnsakene midt i stekeovnen til de er nesten møre, ca. 10 minutter.

  • Legg uerfiletene over grønnsakene og bak videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.

Server med friske urter drysset over.