Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En asiatisk inspirert rett med filet av uer, frisk ingefær, koriander og limejuice pirrer smaksløkene, og passer perfekt til en festlig anledning.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g uerfilet, med skinn uerfilet, med skinn
  • 3 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 ts ts korianderfrø korianderfrø
  • 2 ss ss lime lime
  • 2 ts ts sesamolje sesamolje
  • olivenolje olivenolje

Grønnsaker

  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 2 dl dl vann vann
  • 2 ss ss smør smør

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Ha vann i en stekepanne så bunnen akkurat er dekket og kok opp.

  • Skjær noen snitt i skinnet på fisken, men pass på ikke å skjære i fisken.

  • Legg fisken med skinnsiden ned i det kokende vannet i 10-15 sekunder.

  • Ta fisken opp og skrap av skjellene. Tørk fisken godt etterpå.

  • Riv ingefær og bland den med korianderfrø, limesaft, salt og sesamolje, og fordel det over kjøttsiden av fisken.

  • Dekk dem til og sett dem i kjøleskap i 30 minutter.

  • Varm olje i en stekepanne og stek fisken med skinnsiden ned til skinnet er brunt og sprøtt. Fisken skal ikke snus.

Grønnsaker

  • Skjær gulrot og purre i tynne strimler og kok møre i vann med smør.

Server uer med smørdampede grønnsaker og ris ved siden av.