Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Blåskjell er en spennende råvare som kan tilberedes med utallige forskjellige smaker. Her finner du grunnoppskriften som er et bra utgangspunkt for videre eksperimentering.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg blåskjell blåskjell
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 5 cm cm purre purre
  • 0,5 stk stk selleri selleri
  • 1 ss ss smør smør

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene, ta bort byssustrådene (skjegget), og fjern knuste blåskjell.

  • Finhakk løk, purre og selleri, og surr i smør til løken er myk, men ikke brun.

  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

  • Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.

  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Server straks.