Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dersom du ønsker en asiatisk smak når du skal tilberede blåskjell kan du prøve denne oppskriften med chili, ingefær og sitrongress. Dette er en oppskrift som vekker smaksløkene!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg blåskjell blåskjell
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 50 g g ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 3 cm cm sitrongress sitrongress
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 1,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • lime lime
  • 1 ss ss smør, usaltet smør, usaltet
  • koriander, frisk koriander, frisk

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Finhakk hvitløk, chili, ingefær, sitrongress og sjalottløk, og surr det i en kasserolle med smør.

  • Ha i blåskjellene og hell over kokosmelk og kremfløte.

  • Kok det i 2 minutter eller til skjellene åpner seg. Ta skjellene ut med en sleiv og ha dem over i en skål.

  • Kok ned kraften til den tykner noe, og sil den. Har du en stavmikser kan du mikse kraften litt luftig. 

  • Smak til med lime og ha over litt koriander.

Server blåskjellene med kraften over og brød ved siden.