Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Blåskjell med grønnsakssalsa gjør seg godt til både tapas og forrett. Visste du forresten at blåskjell inneholder masse jern og jod, næringsstoffer som begge er viktige for hjernen!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg blåskjell blåskjell
  • 2 ss ss løk løk
  • 2 ss ss selleri selleri
  • 2 ss ss purre purre
  • 2 ss ss smør smør

Grønnsakssalsa

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 0,5 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk lime lime
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Finhakk løk, stangselleri og purre, og ha i en kasserolle med smør og blåskjell.

  • Kok til blåskjellene åpner seg, ca. 3 minutter.

  • Løsne skjellmaten fra skjellet og legg den tilbake i det halve skjellet.

  • Legg disse på et flatt fat.

Grønnsakssalsa

  • Finhakk hvitløk, tomat, paprika og løk, og bland sammen med olivenolje.

  • Smak til med saften av lime, salt og pepper.

Fordel litt av grønnsakssalsaen over hvert av blåskjellene på fatet, og server.