Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Blåskjell forbindes ofte med sommer, men er på sitt beste om høsten og vinteren. Prøv denne oppskriften hvor blåskjell dampes i hvitvin.  

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg blåskjell blåskjell
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • 0,5 dl dl kremfløte kremfløte

Saus

  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 100 g g purre purre
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 100 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • sitronsaft sitronsaft
  • salt salt

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk løk og hvitløk.

  • Kok opp hvitvin og kremfløte, og tilsett løk og hvitløk.

  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

  • Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.

  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Saus

  • Skjær paprika, purre og gulrot i terninger.

  • Sil kraften av blåskjellene over i en kasserolle.

  • Kok opp kraften og tilsett paprika, purre og gulrot.

  • Pisk inn smør og smak til med sitronsaft og salt.

  • Rør inn hakket persille rett før servering.

Server blåskjellene med sausen over, og med brød ved siden av.