Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Dampede blåskjell med hvitløk og chili

Dampede blåskjell er godt, og med hvitløk og chili blir det enda bedre. I denne oppskriften er de dampet i eplejuice og lime, så her er det mange smaker.

Dampede blåskjell med hvitløk og chili
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Vask og rens sjalottløk, hvitløk, persille og chili.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille, og skjær chili i tynne skiver.

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Surr sjalottløk, hvitløk og chili i olje i en kasserolle til løken er myk, men ikke brun.

  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 4 minutter.

  • Når skjellene har åpnet seg, har du i hakket persille, saften av lime og eplejuice, og gir det hele et oppkok.

Server blåskjellene med brød ved siden av.