Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Hva med å lage kremet blåskjellsuppe neste gang du skal invitere gjester på besøk? Denne oppskriften er enkel å lage, men lett å imponere med.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg blåskjell blåskjell
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 skiver skive sellerirot sellerirot
  • 2 stilk stilk bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 2 dl dl hvitvin, tørr hvitvin, tørr
  • 3 dl dl vann vann
  • 1 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • kajennepepper kajennepepper
  • salt salt

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Skjær gulrot og selleri i små terninger.

  • Plukk bladene av persillestilkene, ta vare på stilkene og bladene.

  • Kok opp vin, vann og buljongterning, legg i grønnsaker, persillestilker og blåskjell, legg på lokk og kok blåskjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter.

  • Ta opp skjellene med hullsleiv og rens ut skjellmaten.

  • Mos grønnsakene godt i kraften og sil den. Kok opp kraften med kremfløte og smak til med kajennepepper og salt.

  • Legg blåskjellene i suppen.

Server suppen i varme suppetallerkner med hakket bladpersille på toppen og med brød ved siden av.

Tips: Du kan spare noen av skjellene og bruke dem som pynt i suppen ved servering.