Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Moules frites

Blåskjell smaker utrolig godt og er i tillegg raskt å lage.

Med hjemmelagde potetbåter og aïoli blir retten fort en ny favoritt.

Moules frites
Foto: Marius Fiskum

Framgangsmåte

STEG 1 – ENKLE POTETBÅTER

Sett stekeovnen på 200 grader.

Kutt potet i båter, vend i litt matolje, hvitløk og timian. Legg potetbåtene på stekebrett. Ha på salt og pepper etter egen smak. Stek i 20-30 minutter til poteten er mør.

STEG 2 – TILBERED BLÅSKJELLENE

Skyll blåskjellene i kaldt vann og grovkutt sjalottløk, hvitløk og persille. Varm smør og surr sjalottløk og hvitløk i noen sekunder.

Ha i blåskjell og hvitvin. Dekk til med lokk og damp i ett minutt eller til blåskjellene har åpnet seg. Kast de som ikke åpnet seg. 

Vend inn hakket persille og server!