Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Moules frites

Blåskjell smaker utrolig godt og er i tillegg raskt å lage.

Med hjemmelagde potetbåter og aïoli blir retten fort en ny favoritt!

Moules frites
Foto: Marius Fiskum

Framgangsmåte

Enkle potetbåter

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Kutt potet i båter, vend i litt matolje, hvitløk og timian. Legg potetbåtene på stekebrett. Ha på salt og pepper etter egen smak. Stek i 20-30 minutter til poteten er mør.

Tilberede blåskjellene

  • Skyll blåskjellene i kaldt vann og grovkutt sjalottløk, hvitløk og persille. Varm smør og surr sjalottløk og hvitløk i noen sekunder.
  • Ha i blåskjell og hvitvin. Dekk til med lokk og damp i ett minutt eller til blåskjellene har åpnet seg. Kast de som ikke åpnet seg. 

Vend inn hakket persille og server!