Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Blåskjell smaker utrolig godt og er i tillegg raskt å lage.

Med hjemmelagde potetbåter og aïoli blir retten fort en ny favoritt.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 nett nett blåskjell blåskjell
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 never neve bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • smør smør

Aïoli

  • 4 ss ss majones majones
  • 1 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • 1 terning terning sitronsaft sitronsaft
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 6 stk stk poteter potet
  • olje olje
  • 2 timiankvister timiankvist
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

STEG 1 – ENKLE POTETBÅTER

Sett stekeovnen på 200 grader.

Kutt potet i båter, vend i litt matolje, hvitløk og timian. Legg potetbåtene på stekebrett. Ha på salt og pepper etter egen smak. Stek i 20-30 minutter til poteten er mør.

STEG 2 – TILBERED BLÅSKJELLENE

Skyll blåskjellene i kaldt vann og grovkutt sjalottløk, hvitløk og persille. Varm smør og surr sjalottløk og hvitløk i noen sekunder.

Ha i blåskjell og hvitvin. Dekk til med lokk og damp i ett minutt eller til blåskjellene har åpnet seg. Kast de som ikke åpnet seg. 

Vend inn hakket persille og server!