Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Spaghetti er en favoritt blant store og små. Tilsett blåskjell og du vil ha en delikatesse som kan serveres både til hverdags og fest.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg blåskjell blåskjell
  • 400 g g spaghetti spaghetti
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk

Tilbehør

  • parmesan cheese parmesan cheese
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjell og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Kok spaghetti etter anvisning på pakken.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.

  • Fres sjalottløk og hvitløk i smør til det er blankt i en kasserolle, og tilsett chili og blåskjell. 

  • Ha i hvitvin og la blandingen koke i 6-8 minutter.

  • Rist kasserollen forsiktig underveis slik at skjellene blandes. Kast skjell som ikke åpnes.

  • Tilsett kremfløte og persille, og la blandingen varmes opp. 

  • Ha spaghetti i en skål og hell blåskjell med saus over.

Server spaghetti med revet parmesanost og brød.

Tips: Hvitvin kan erstattes med syrlig eplejuice.