Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Vil du imponere venner og familie ekstra med noe smakfullt og spennende, bør du prøve deg på denne oppskriften. Det er garantert ikke siste gang du lager den!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk breiflabbkoteletter breiflabbkoteletter
  • 2 ss ss rapsolje rapsolje
  • salt og pepper salt og pepper

Linser

  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 stk stk lime lime
  • 1 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 100 g g pinjekjerner pinjekjerner
  • 2 ts ts karve karve
  • 4 ts ts korianderfrø korianderfrø
  • 1 pakke pakke linser, grønne linser, grønne
  • 70 g g tomat, soltørket i olje tomat, soltørket i olje
  • olivenolje olivenolje

Pesto

  • 30 g g mandler mandler
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 bunt bunt persille, frisk persille, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss parmesan, revet parmesan, revet

Tilbehør

  • lime lime

Framgangsmåte

  • Temperer breiflabbkotelettene i 30 minutter og dryss over litt salt og pepper.

  • Stek breiflabbkotelettene i rapsolje på middels varme, i 2-3 minutter på hver side.

Linser

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, press saften av lime, og riv squash med et grovt rivjern.

  • Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og avkjøl.

  • Rist karve i en tørr stekepanne, og knus i en morter sammen med korianderfrø.

  • Skyll linser og la renne dem av seg.

  • Fres sjalottløk blank i olivenolje i en stekepanne.

  • Tilsett hvitløk og chili, og la det frese noen minutter til.

  • Ha i soltørkede tomater, pinjekjerner, karve, korianderfrø og linser.

  • Smak til med limesaft, og vend inn revet squash før servering.

Pesto

  • Grovhakk mandler og press saften av sitron.

  • Rist mandler i tørr stekepanne og avkjøl.

  • Kjør mandler, persille, hvitløk, olivenolje og sitronsaft til en jevn pesto i en blender, eller med en stavmikser.

  • Rør inn revet parmesan rett før servering.

Server breiflabbkoteletter med lune linser, pesto og limebåter.