Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Breiflabb er en fast fisk som passer bra på grillen. Med grønnsaksspyd og mangosalsa har du sommerens diggeste grillmat, som ikke bare er godt men også utrolig sunt!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g breiflabbfilet breiflabbfilet
  • olje olje

Marinade

  • 0,5 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts estragon, frisk estragon, frisk
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Grønnsaksspyd

  • 12 stk stk småløk småløk
  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Mangosalsa

  • 1 stk stk mango mango
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 0,5 stk stk ananas ananas
  • 3 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 stk stk lime lime

Framgangsmåte

  • Skjær breiflabb i serveringsstykker.

  • Finhakk hvitløk og urtene til marinaden og bland dem med saft av sitron, olivenolje, salt og pepper.

  • Legg breiflabbstykkene i marinaden i ca. 30 minutter.

  • Ta fisken opp av marinaden og tørk den godt. Pensle med litt olje og legg den på god varm grill.

Grønnsaksspyd

  • Skrell løk og gi dem et oppkok i vann. 

  • Træ løk og cherrytomater vekselvis på spyd, pensle med olje og dryss over litt salt og pepper.

  • Grill spydene rett på varm grill, snu dem ofte.

Mangosalsa

  • Finhakk ingrediensene til salsa og bland dem med saften av lime.

  • La salsaen trekke ca. 2 timer i kjøleskap slik at smakene får blande seg godt.

Server grillet breiflabb med grønnsaksspyd og mangosalsa.