Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Breiflabb kan du marinere og steke i stekeovnen. Dette er en rett som er enkelt å tilberede når du skal invitere venner på besøk. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g breiflabbfilet breiflabbfilet
  • 1 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 5 stk stk sjampinjong sjampinjong
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød

Marinade

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts estragon estragon
  • 1 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 0,5 dl dl persille, frisk persille, frisk
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Potetmos

  • 500 g g potet, melet type potet, melet type
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 dl dl melk melk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Finhakk hvitløk, estragon, gressløk og persille, og press saften av sitron.

  • Rør sammen ingrediensene til marinaden, og la fisken ligge i marinaden i ca. 30 minutter.

  • Skjær squash, sjampinjong og paprika i biter, og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Legg den marinerte fisken over og fordel marinaden over grønnsakene og fisken.

  • Stek formen i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Potetmos

  • Skrell potet, skjær i terninger, og kok møre i usaltet vann.

  • Mos potetene, og rør inn smør og melk til passe konsistens.

  • Smak til med salt og pepper.

Server ovnsbakt breiflabb med potetmos. Pynt gjerne med litt gressløk drysset over.