Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Spyd med breiflabb og grønnsaker

Tapas er kanskje mest kjent som små munnfuller, men kan også serveres som små retter. Et spyd med fisk og grønnsaker er et godt alternativ til en slik rett.

Spyd med breiflabb og grønnsaker
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Kok potetene så de er nesten møre.

  • Skjær fisk, potet, squash og paprika i like store biter.

Marinade

  • Finhakk hvitløk, chili og koriander, og bland sammen ingrediensene til marinaden.

  • Legg fisk, potet og grønnsaker i marinaden og la ligge i et par timer.

  • Træ fisk, potet og grønnsaker på spyd.

  • Stek spydene i stekepanne til fisken er ferdig, ca. 2 minutter.

Raita

  • Del agurk på langs og skrap ut kjernene.

  • Riv den grovt og la den renne litt av seg.

  • Bland agurk med matyoghurt, hakket koriander, finhakket hvitløk og spisskummen.

  • Smak til med salt og pepper.

Server spyd med raita ved siden av.