Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Breiflabb er en fast og fin fisk som passer yppelig når du skal invitere venner på besøk. Stek breiflabben og server den med soltørket tomat og blomkålkrem.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g breiflabbfilet breiflabbfilet
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tomatolje

  • 1 stk stk tomat tomat
  • 3 ss ss tomat, soltørket i olje tomat, soltørket i olje
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • salt og hvit pepper salt og hvit pepper

Blomkålkrem

  • 1 stk stk blomkål blomkål
  • 3 dl dl matfløte matfløte
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 ss ss snøfrisk naturell snøfrisk naturell
  • salt og pepper salt og pepper

Ovnsbakte poteter

  • 8 stk stk poteter potet
  • olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 25 blad blad spinat spinat
  • 2 ss ss smør smør

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Skjær breiflabb i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Stek stykkene i olivenolje, ca. 4 minutter på hver side.

Tomatolje

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger. 

  • Finhakk soltørkede tomater.

  • Bland tomatene med olivenolje og smak til med salt og pepper.

Blomkålkrem

  • Del blomkål i buketter og ha dem i en kasserolle.

  • Hell over vann til det dekker og kok til bukettene er møre.

  • Varm opp matfløte i en liten kasserolle.

  • Mos blomkål for hånd eller kjør den i foodprosessor med mesteparten av matfløten, smør og snøfrisk.

  • Tilsett mer matfløte til konsistensen blir passe.

  • Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte poteter

  • Del potet i båter og vend dem i litt olje. 

  • Ha potetbåtene på et stekebrett, dryss med salt og pepper, og stek dem i stekeovnen i 20-25 minutter.

Tilbehør

  • Kok opp vann med smør og salt, og la spinatbladene få et raskt oppkok så de faller sammen.

Server breiflabben med tomatolje, blomkålkrem, ovnsbakte poteter og dampet spinat.