Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Minestronesuppe kan varieres med de grønnsakene og urtene man har tilgjengelige, samt pasta. I denne oppskriften har vi brukt brosme og pesto i tillegg.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g brosmefilet, uten skinn og bein brosmefilet, uten skinn og bein

Suppe

  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss gressløk gressløk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 8 dl dl kyllingbuljong kyllingbuljong
  • 3 stk stk potet potet
  • 50 g g makaroni makaroni
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 4 stilk stilk selleri selleri
  • 50 g g bønner, hvite bønner, hvite
  • salt og pepper salt og pepper

Pesto

  • 1 ss ss pinjekjerner pinjekjerner
  • 1 bunt bunt basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl parmesan, revet parmesan, revet
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær brosme i serveringsstykker.

  • Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kasserolle.

  • Ha i brosmestykkene, skru av varmen og la det trekke til fisken så vidt begynner å flake seg ca. 6 minutter. Vannet skal ikke koke opp, men holde seg like under kokepunktet.

Suppe

  • Grovhakk løk, og finhakk hvitløk, persille og gressløk.

  • Skjær grønnsakene i like store terninger, ca. 0,5 cm store.

  • Varm olivenolje i en kasserolle, og fres løk og hvitløk blank.

  • Tilsett kyllingbuljong og kok opp.

  • Ha i potetterninger og makaroni, og la det koke i 8 minutter.

  • Tilsett resten av grønnsakene og bønner, og la det koke i 4 minutter.

  • Smak til med salt og pepper, og ha i persille og gressløk rett før servering.

Pesto

  • Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og avkjøl.

  • Kjør pinjekjerner, basilikum, hvitløk, parmesan, olivenolje og sitronsaft glatt i en blender eller med en stavmikser.

  • Smak til med salt og pepper, og spe på med mer olivenolje dersom du ønsker en bløtere konsistens.

Hell minestronesuppe i dype tallerkener og ha fisken på toppen. Ha en skje pesto over hvert fiskestykke.