Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Brosme har en smak som minner om hummer og det faste fiskekjøttet tåler sterk varme. Derfor egner det seg utmerket til ovnsbaking. Server med friskt og deilig tilbehør.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g brosmefilet, uten skinn og bein brosmefilet, uten skinn og bein
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Grønnsaker

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 250 g g spinat spinat
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 12 stk stk rosenkål rosenkål
  • 30 g g valnøtter valnøtter
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts balsamicoeddik balsamicoeddik
  • salt og pepper salt og pepper

Tomatsalsa

  • 250 g g tomat tomat
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts balsamicoeddik balsamicoeddik
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær brosme i serveringsstykker.

  • Pensle stykkene med olivenolje, og dryss salt og pepper over.

  • Bak i stekeovnen i 12-15 minutter.

Grønnsaker

  • Skjær sjalottløk i tynne strimler, spinat i grove strimler, finhakk hvitløk og del rosenkål i båter.

  • Grovhakk valnøtter, rist det lett i en tørr stekepanne, og la det avkjøle.

  • Fres sjalottløk, hvitløk og rosenkål i en stekepanne med olivenolje til rosenkålen blir brunaktig, 3-5 minutter.

  • Tilsett spinat og sett på lokk, og la det dampe et par minutter til spinaten har falt sammen.

  • Vend inn valnøtter, og avslutt med balsamicoeddik, salt og pepper.

Tomatsalsa

  • Skjær tomat og rødløk i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene til tomatsalsaen.

Server brosme med grønnsakene og tomatsalsa, og gjerne litt persille drysset over.