Framgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
Skjær brosme i serveringsstykker.
-
Pensle stykkene med olivenolje, og dryss salt og pepper over.
-
Bak i stekeovnen i 12-15 minutter.
Grønnsaker
-
Skjær sjalottløk i tynne strimler, spinat i grove strimler, finhakk hvitløk og del rosenkål i båter.
-
Grovhakk valnøtter, rist det lett i en tørr stekepanne, og la det avkjøle.
-
Fres sjalottløk, hvitløk og rosenkål i en stekepanne med olivenolje til rosenkålen blir brunaktig, 3-5 minutter.
-
Tilsett spinat og sett på lokk, og la det dampe et par minutter til spinaten har falt sammen.
-
Vend inn valnøtter, og avslutt med balsamicoeddik, salt og pepper.
Tomatsalsa
-
Skjær tomat og rødløk i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene til tomatsalsaen.
Server brosme med grønnsakene og tomatsalsa, og gjerne litt persille drysset over.