Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sennepssaus er tradisjonelt tilbehør til gravlaksen. Du kan gjerne kjøpe den, men med denne oppskriften er det enkelt å lage sausen selv. Da kan du også få den smaken du vil ha.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 0,5 dl dl dijonsennep dijonsennep
  • 0,5 dl dl sennep sennep
  • 1 ss ss sukker sukker
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 2 dl dl solsikkeolje solsikkeolje
  • 1 dl dl dill, frisk dill, frisk

Framgangsmåte

  • Rør sammen hvitvinseddik, dijonsennep, sukker, pepper og eggeplomme.

  • Pisk inn solsikkeolje i tynn stråle.

  • Tilsett finhakket dill. 

  • La gjerne sausen stå i romtemperatur noen timer for å utvikle smaken. 

Sausen er holdbar i kjøleskap 1 uke.

Tips: Hvis du vil ha en mildere sennepssaus kan du tilsette lettrømme i stedet for solsikkeolje. Da bruker du like deler rømme og sennep.