Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Lag piroger med gravlaks når du skal ha enkel, lun håndmat. Ferdigbakte, avkjølte piroger er fin turmat. Pakk de inn i folie og la de få lune seg på grillen eller bålet.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 150 g g gravlaks gravlaks
  • 1 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 4 stk stk egg egg
  • 3 ss ss lettrømme lettrømme
  • 4 plater plate butterdeig butterdeig

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær gravlaksen i små strimler, og finhakk dill, persille og sjalottløk.

  • Kok tre av eggene til de er hardkokte, skjær i biter og bland med gravlaks, dill, persille, sjalottløk og lettrømme.

  • Tin butterdeigen og kjevle hver plate ut til dobbelt størrelse.

  • Del dem i to og prikk deigen godt.

  • Fordel fyllet på butterdeigen, og brett deigen i to.

  • Pisk det siste egget sammen, pensle kantene av butterdeigen og klem dem godt sammen.

  • Pensle overflaten med egg.

  • Stek pirogene midt i stekeovnen til de er gylne og gjennomstekte, det tar ca. 12 minutter.

Server nystekte piroger med salat ved siden av.

Tips: Pirogene kan også fryses og varmes i stekeovnen.