Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Det enklest du kan legge på grillen er grillpakker fylt med det du måtte ønske. Om du gjør litt forarbeid på kjøkkenet kan du få en smaksopplevelse av en annen verden. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg hjerteskjell hjerteskjell
  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 6 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 100 g g bacon bacon
  • 0,75 dl dl rapsolje rapsolje
  • 1 ss ss chiliflak, tørket chiliflak, tørket
  • 4 dl dl hvitvin hvitvin
  • 1 dl dl bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 16 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 4 ark ark bakepapir bakepapir
  • 4 ark ark grillfolie grillfolie

Tilbehør

  • 2 ss ss gressløk gressløk
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær paprika i små terninger og hvitløk i tynne skiver.

  • Skjær bacon i biter og stek i rapsolje i 4-5 minutter.

  • Ha i paprika, hvitløk og chiliflak, og surr til paprikaen begynner å bli myk, ca. 3 minutter.

  • Tilsett hvitvin og kok opp.

  • Rør inn finhakket bladpersille, sett til side og avkjøl helt.

  • Legg et ark bakepapir på hvert ark grillfolie, og brett opp kantene til små boller.

  • Fordel hjerteskjell og baconblandingen i foliene. Husk også å fordele kraften av baconblandingen.

  • Del cherrytomater i to, ha over skjellene og brett grillfoliene godt sammen på toppen.

  • Legg på varm grill og hør etter når kraften begynner å koke etter 2-3 minutter.

  • Når kraften koker lar du det småkoke i 4 minutter til.

  • Sjekk at skjellene har åpnet seg.

Server med gressløk drysset over og brød ved siden av.