Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne pastaretten med hjerteskjell og tomater er en lett og frisk rett. Hvis du ikke har hjerteskjell kan du bruke annen tilgjengelig sjømat.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg hjerteskjell hjerteskjell
  • 250 g g pasta, fersk pasta, fersk
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 stk stk tomat tomat
  • 2 ts ts salvie, tørket salvie, tørket
  • 3 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • La hjerteskjell ligge i kaldt vann i 15-20 minutter, skrubb og skyll dem godt, spesielt for sand.

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i biter.

  • Surr sjalottløk og hvitløk i olivenolje, tilsett hjerteskjell, legg på lokk og kok til skjellene åpner seg, ca. 2 minutter. 

  • Ha tomat, salvie og finhakket basilikum i gryten sammen med hjerteskjell når de har åpnet seg.

  • Sil vannet av pastaen, rør inn litt olivenolje og bland med hjerteskjellene.

  • Smak til med salt og pepper.

Server pastaen nylaget.