Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Det er få ting som skaper mer feststemning enn hummer. Inviter til selskap og server hummer naturell med loff, sitron og en syrlig en dressing av crème fraîche til. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk hummer, kokt hummer, kokt

Dressing

  • 0,5 dl dl basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1,5 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper
  • sukker sukker

Tilbehør

  • brød brød
  • sitroner sitron
  • salat salat

Framgangsmåte

  • Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. 

  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.

  • Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.

Dressing

  • Finhakk basilikum og bland sammen crème fraîche og sitronsaft.

  • Smak til med salt, pepper og sukker. 

Server hummer med dressing, ristet loff, salat og sitronsaft dryppet over.

Tips: Bruk gjerne en hummergaffel til å ta ut kjøttet med.