Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Bestemors fiskekaker

Hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt. Prøv bestemors variant sammen med brød, bacon, revet gulrot og kokt egg. Husk at fiskekaker også egner seg ypperlig som grillmat på tur!

Bestemors fiskekaker
Foto: Audun Aagre

Framgangsmåte

  • Kjør hysefilet og salt godt sammen i foodprossessoren.

  • Spe med melk og matfløte til en jevn farse.

  • Tilsett potetmel og finhakket gressløk.

  • Smak til med nykvernet sort pepper.

  • Form farsen til fiskekaker med en spiseskje og stek dem i smør på middels varme til de er gjennomstekte, 2-3 minutter på hver side.

Server fiskekakene på brød med stekt bacon, kokte gulrøtter og kokt egg.

Tips: Du kan også bruke seifilet, torskefilet eller lyrfilet i denne oppskriften. Pass på at foodprosessor og ingrediensene er iskalde mens du jobber.