Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne oppskriften egner seg godt på tur, og er en favoritt blant barna. Alt klargjøres på forhånd, og både sei, torsk og hyse egner seg i suppen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk potet, melet type potet, melet type
  • 1 skiver skive sellerirot sellerirot
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 0,25 stk stk purre purre
  • 1 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 1 ts ts karri karri
  • 0,25 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • 0,5 ts ts gurkemeie gurkemeie
  • 9 dl dl vann vann
  • 1 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • salt salt

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i terninger på ca. 2 cm.

  • Vask og rens grønnsakene.

  • Riv potet, sellerirot og gulrot på den groveste på et rivjern.

  • Skjær purre i tynne ringer.

  • Varm margarinen i en kjele, og surr potet, sellerirot, karri, kajennepepper og gurkemeie i noen minutter.

  • Tilsett vann og buljongterning, la suppen koke opp og koke i 5 minutter.

  • Rør kraftig i suppen så poteten går i stykker, da blir suppen tykkere.

  • Tilsett fisk, gulrot og purre, og gi suppen et nytt oppkok.

  • Ha i matfløte, varm opp og smak til med krydder og litt salt.

Server straks.

Tips: Denne oppskriften er uten egg, skalldyr og nøtter. Les innholdsdeklarasjonen på buljongterningen nøye og velg en uten gluten, da er oppskriften også glutenfri.