Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Lag dine egne fiskeboller. Det er ikke vanskelig, og har du foodprocessor går det fort. De trenger ikke være hvite tvers igjennom, du kan foreksempel ha biter av rød paprika og grønn purre i farsen.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g hysefilet, uten skinn og bein hysefilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 stk stk egg egg
  • 3 dl dl melk melk
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk purre purre
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 2 ss ss olje olje

Saus

  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 3 dl dl melk melk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper, hvit pepper, hvit

Tilbehør

  • poteter potet
  • gulrot gulrot

Framgangsmåte

  • Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er kalde. Bruk bare fiskefilet som ikke har vært fryst.

  • Skjær fisken i biter og ha den i en foodprosessor sammen med salt. 

  • La maskinen gå til farsen er fast og seig.

  • Rør inn pepper og egg, og spe med litt melk om gangen.

  • Det er viktig å røre kraftig under speingen, slik at all væske røres godt inn før mer væske helles i, ellers skiller farsen seg.

  • Den ferdige farsen skal være glatt og seig.

  • Skjær paprika i små terninger.

  • Vask det grønne på purren og skjær opp i tynne ringer.

  • Kjør purren i foodprocessor sammen med litt olje til det blir en fin puré. Smak til med salt og pepper.

  • Rør paprikaterninger og purrepuré inn i fiskefarsen.

  • Fukt hendene med kaldt vann, form store boller og trill dem så de blir runde.

  • Kok opp vann med litt salt og legg i bollene. 

  • La dem trekke i 15-20 minutter, til de er gjennomkokte. Snu dem et par ganger så de blir jevnt kokt.

Saus

  • Smelt smør og rør inn hvetemel.

  • Kok opp melken, og rør inn omtrent halvparten til det blir en glatt masse.

  • Spe deretter med mer melk til passe sauskonsistens.

  • Smak til med salt og hvit pepper.

Server fiskebollene i sausen med kokte poteter og gulrot ved siden av.