Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

En fiskesuppe trenger ikke mange forskjellige ingredienser for å smake godt. Her får suppen en ekstra god smak med purre, laurbærblad, persille, sjalottløk og eplecider.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g hysefilet, uten skinn og bein hysefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 6 dl dl vann vann
  • 1 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 1 stilk stilk persille, frisk persille, frisk
  • 2 stk stk purre purre
  • salt og pepper salt og pepper
  • dill, frisk dill, frisk
  • 2,5 dl dl eplecider eplecider

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær hysefileten i strimler.

  • Lag en suppekvast av et par grønne blad av purren, laurbærblad og persille. Bind sammen med bomullshyssing.

  • Hakk sjalottløk og kok den sammen med suppekvasten i eplecider og vann i ca. 20 minutter. Ta opp suppekvasten.

  • Skjær purre i tynne ringer og ha i suppen sammen med fisken.

  • La suppen trekke til fisken er kokt, ca. 2 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

Server suppen med finhakket dill på toppen og med brød ved siden av.