Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Middag som er enkelt, smakfullt og sunt er enklere enn du tror. Oppskriften inneholder ingredienser fulle av viktige næringsstoffer som jod, folat og vegetabilsk jern. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g hysefilet, uten skinn og bein hysefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk egg egg
  • 2 dl dl mandler, malt mandler, malt
  • 0,5 ts ts salt salt
  • pepper pepper

Kålsalat

  • 2 stk stk kinakål kinakål
  • 3 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 3 dl dl appelsinjuice appelsinjuice
  • 0,5 ss ss sukker sukker
  • 2 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • byggris byggris

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Skjær hysen i strimler.

  • Pisk egg og ha det i en dyp tallerken.

  • Bland sammen malte mandler, salt og pepper, og ha det i en dyp tallerken.

  • Vend hysestrimlene i egg og deretter i mandelblandingen. Legg dem på en stekebrett dekket med bakepapir.

  • Bak fiskepinnene i stekeovnen i ca. 25 minutter. Vend dem gjerne over på andre siden etter halve steketiden er gått.

Kålsalat

  • Skjær kinakål i små biter, riv ingefær og finhakk persille.

  • Ha kinakål i en kasserolle, hell på appelsinjuice og bland inn ingefær og sukker.

  • Kok opp og la det småkoke til kinakålen er mør, ca. 10 minutter.

  • Rør inn smør og smak til med salt, pepper og persille.

Server hysepinner med kål og byggris, og topp gjerne med persille.