Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Middag som er enkelt, smakfullt og sunt er enklere enn du tror. Oppskriften inneholder ingredienser fulle av viktige næringsstoffer som jod, folat og vegetabilsk jern. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g hysefilet, uten skinn og bein hysefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk egg egg
  • 2 dl dl mandler, malt mandler, malt
  • 0,5 ts ts salt salt
  • pepper pepper

Kålsalat

  • 2 stk stk kinakål kinakål
  • 3 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 3 dl dl appelsinjuice appelsinjuice
  • 0,5 ss ss sukker sukker
  • 2 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • byggris byggris

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Skjær hysen i strimler.

  • Pisk egg og ha det i en dyp tallerken.

  • Bland sammen malte mandler, salt og pepper, og ha det i en dyp tallerken.

  • Vend hysestrimlene i egg og deretter i mandelblandingen. Legg dem på en stekebrett dekket med bakepapir.

  • Bak fiskepinnene i stekeovnen i ca. 25 minutter. Vend dem gjerne over på andre siden etter halve steketiden er gått.

Kålsalat

  • Skjær kinakål i små biter, riv ingefær og finhakk persille.

  • Ha kinakål i en kasserolle, hell på appelsinjuice og bland inn ingefær og sukker.

  • Kok opp og la det småkoke til kinakålen er mør, ca. 10 minutter.

  • Rør inn smør og smak til med salt, pepper og persille.

Server hysepinner med kål og byggris, og topp gjerne med persille.