Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Nøttestekt hyse med rødbeter og kål

Nøttestekt hyse med rødbeter og kål er ikke bare godt men utrolig næringsrikt. Oppskriften er rik på jod og folat som har beviste effekter på hjernen.

Nøttestekt hyse med rødbeter og kål
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.

  • Finhakk valnøtter, og bland inn salt og pepper.

  • Vend hysestykkene i nøtteblandingen og legg dem i en smurt, ildfast form.

  • Bak i stekeovnen i 10-12 minutter.

Tilbehør

  • Skrell og skjær rødbeter i biter. Bruk gjerne engangshansker og matpapir på fjøla, da rødbeter farger av.

  • Kok dem møre i vann, eddik og sukker i ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen på bitene. Vannet skal dekke rødbetene

  • Hell av vannet og la det damptørke litt.

  • Bland olivenolje, grovhakket timian og pepper og vend røbetene inn i blandingen.

  • Skjær kål i strimler og stek den mør olivenolje.

  • Smak til med salt og pepper.  

Server nøttebakt hyse med rødbeter og kål. Pynt gjerne med timian.