Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Nøttestekt hyse med rødbeter og kål er ikke bare godt men utrolig næringsrikt. Oppskriften er rik på jod og folat som har beviste effekter på hjernen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g hysefilet, uten skinn og bein hysefilet, uten skinn og bein
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 60 g g valnøtter valnøtter
  • 0,5 ts ts salt salt
  • pepper pepper

Tilbehør

  • 200 g g rødbete rødbete
  • 5 dl dl vann vann
  • 1 ss ss eddik eddik
  • 1 ss ss sukker sukker
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 ss ss timian timian
  • 400 g g nykål nykål
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 ts ts salt salt
  • pepper pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.

  • Finhakk valnøtter, og bland inn salt og pepper.

  • Vend hysestykkene i nøtteblandingen og legg dem i en smurt, ildfast form.

  • Bak i stekeovnen i 10-12 minutter.

Tilbehør

  • Skrell og skjær rødbeter i biter. Bruk gjerne engangshansker og matpapir på fjøla, da rødbeter farger av.

  • Kok dem møre i vann, eddik og sukker i ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen på bitene. Vannet skal dekke rødbetene

  • Hell av vannet og la det damptørke litt.

  • Bland olivenolje, grovhakket timian og pepper og vend røbetene inn i blandingen.

  • Skjær kål i strimler og stek den mør olivenolje.

  • Smak til med salt og pepper.  

Server nøttebakt hyse med rødbeter og kål. Pynt gjerne med timian.