Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ovnsbakt hyse med lune linser og spinat

Denne oppskriften er proppet full av viktige næringsstoffer. Hyse, linser, persille og spinat inneholder mye jod, folat og vegetabilsk jern som styrker hjernens funksjonalitet. 

Ovnsbakt hyse med lune linser og spinat
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær hysen i serveringsstykker, pensle med olivenolje, og krydre med salt og pepper.

  • Bak i stekeovnen i 9-10 minutter, til fisken så vidt begynner å flake seg.

Linser

  • Skyll linser under rennende vann.

  • Kok opp vann og la linsene trekke, uten å koke.

  • Hell av vannet og sett linsene til side.

  • Finhakk persille, riv skallet og press saften av sitron.

  • Bland sammen persille, sitronskall og -saft, olivenolje, spisskummen og chiliflak.

  • Smak til blandingen med pepper og vend inn linsene.

Spinat

  • Skyll spinat og la vannet renne av.

  • Grovhakk spinat og fjern grove stilker, og skjær hvitløk i tynne skiver.

  • Varm olivenolje og fres hvitløk på middels varme i en stekepanne med litt høye kanter.

  • Tilsett spinat og vend til spinaten faller sammen.

  • Smak til med salt og pepper.

 Dressing

  • Rør sammen yoghurt, olivenolje, chiliflak og litt pepper.

Server hyse på en seng av linser og spinat, med dressing ved siden av. Pynt gjerne med persille.