Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften er proppet full av viktige næringsstoffer. Hyse, linser, persille og spinat inneholder mye jod, folat og vegetabilsk jern som styrker hjernens funksjonalitet. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g hysefilet, uten skinn og bein hysefilet, uten skinn og bein
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Linser

  • 1 pakke pakke linser, røde linser, røde
  • 1 bunt bunt persille, frisk persille, frisk
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 0,5 ts ts chiliflak, tørket chiliflak, tørket
  • pepper pepper

Spinat

  • 500 g g spinat spinat
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Dressing

  • 5 ss ss yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 ts ts chiliflak, tørket chiliflak, tørket
  • pepper pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær hysen i serveringsstykker, pensle med olivenolje, og krydre med salt og pepper.

  • Bak i stekeovnen i 9-10 minutter, til fisken så vidt begynner å flake seg.

Linser

  • Skyll linser under rennende vann.

  • Kok opp vann og la linsene trekke, uten å koke.

  • Hell av vannet og sett linsene til side.

  • Finhakk persille, riv skallet og press saften av sitron.

  • Bland sammen persille, sitronskall og -saft, olivenolje, spisskummen og chiliflak.

  • Smak til blandingen med pepper og vend inn linsene.

Spinat

  • Skyll spinat og la vannet renne av.

  • Grovhakk spinat og fjern grove stilker, og skjær hvitløk i tynne skiver.

  • Varm olivenolje og fres hvitløk på middels varme i en stekepanne med litt høye kanter.

  • Tilsett spinat og vend til spinaten faller sammen.

  • Smak til med salt og pepper.

 Dressing

  • Rør sammen yoghurt, olivenolje, chiliflak og litt pepper.

Server hyse på en seng av linser og spinat, med dressing ved siden av. Pynt gjerne med persille.