Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Røykt kolje, også kalt hyse, er en god klassiker. Og sammen med gode, norske rotgrønnsaker er dette er en velsmakende og næringsrik hverdagsmiddag.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg røykt kolje røykt kolje
  • 4 dl dl vann vann

Grønnsaksstuing

  • 200 g g gulrot gulrot
  • 150 g g kålrot kålrot
  • 50 g g sellerirot sellerirot
  • 1 stk stk purre purre
  • 2 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 4 ss ss hvetemel hvetemel
  • 3 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 1 dl dl melk melk
  • salt salt
  • pepper, hvit pepper, hvit
  • muskat muskat

Tilbehør

  • poteter potet

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Kok opp vann i en vid kasserolle og legg i fiskestykkene.

  • Legg på lokk og la fisken trekke 10-12 minutter, avhengig av størrelsen på stykkene.

Grønnsaksstuing

  • Skjær grønnsakene i biter og kok passe møre i lettsaltet vann.

  • Varm margarin i en kasserolle, rør inn mel og la det surre i et par minutter.

  • Spe med grønnsaksbuljong til en tykk saus.

  • Spe med melk, og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.

  • Ha i mer melk eller grønnsaksbuljong dersom sausen blir for tykk.

  • Smak til med salt, hvit pepper og muskat.

  • Ha grønnsaksterningene i sausen og la de bli varme.

Server røykt kolje med grønnsaksstuing og kokte poteter.