Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sesampanert hyse med kikerter, brokkoli og hummus er en eksotisk rett, men visste du at oppskriften inneholder næringsstoffer som er bra for hjernen?

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g hysefilet, uten skinn og bein hysefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 ss ss sesamfrø sesamfrø
  • 0,5 ts ts salt salt
  • pepper pepper

Kikerter

  • 2 bokser boks kikerter, hermetiske kikerter, hermetiske
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 bunt bunt gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 0,5 ts ts salt salt
  • pepper pepper

Tilbehør

  • 2 stk stk brokkoli brokkoli
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss sesamfrø sesamfrø
  • 1 ss ss sesamolje sesamolje
  • pepper pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.

  • Rist sesamfrø i en tørr stekepanne, ha det i en skål, og bland med salt og pepper.

  • Vend hysestykkene i blandingen og legg i en smurt, ildfast form.

  • Bak hysen i stekeovnen i 9-10 minutter, til den har så vidt begynt å flake seg.

 Kikerter

  • Skyll kikerter og la vannet renne av.

  • Press saften av sitron og finhakk gressløk.

  • Ha kikerter, hvitløk, krydder og olivenolje i en blender, og kjør til du får en kremet konsistens.

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og rør inn gressløk.

Brokkoli

  • Skjær brokkoli i små buketter og finhakk hvitløk.

  • Rist sesamfrø i en tørr stekepanne. 

  • Trekk brokkoli i kokende vann i 2 minutter.

  • Hell av vannet og sett kasserollen tilbake på platen.

  • Ha i hvitløk, sesamolje og sesamfrø, og fres det på middels varme i 2-3 minutter.

  • Krydre med pepper.

Server hyse med kikerter, brokkoli, hummus og sitronbåter. Topp med gressløk.