Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sesampanert hyse med kikerter og hummus

Sesampanert hyse med kikerter, brokkoli og hummus er en eksotisk rett, men visste du at oppskriften inneholder næringsstoffer som er bra for hjernen?

Sesampanert hyse med kikerter og hummus
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.

  • Rist sesamfrø i en tørr stekepanne, ha det i en skål, og bland med salt og pepper.

  • Vend hysestykkene i blandingen og legg i en smurt, ildfast form.

  • Bak hysen i stekeovnen i 9-10 minutter, til den har så vidt begynt å flake seg.

 Kikerter

  • Skyll kikerter og la vannet renne av.

  • Press saften av sitron og finhakk gressløk.

  • Ha kikerter, hvitløk, krydder og olivenolje i en blender, og kjør til du får en kremet konsistens.

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og rør inn gressløk.

Brokkoli

  • Skjær brokkoli i små buketter og finhakk hvitløk.

  • Rist sesamfrø i en tørr stekepanne. 

  • Trekk brokkoli i kokende vann i 2 minutter.

  • Hell av vannet og sett kasserollen tilbake på platen.

  • Ha i hvitløk, sesamolje og sesamfrø, og fres det på middels varme i 2-3 minutter.

  • Krydre med pepper.

Server hyse med kikerter, brokkoli, hummus og sitronbåter. Topp med gressløk.