Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Det passer perfekt med dampede grønne asparges til isgaltens hvite, lekre fiskekjøtt. Denne oppskriften er rask og lettvint, men egner seg godt til søndagsmiddagen.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk isgaltfilet isgaltfilet
  • 16 stk stk asparges asparges
  • salt og pepper salt og pepper

Basilikumvinaigrette

  • 1 bunt bunt basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 ss ss sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 ts ts hvitløk hvitløk
  • 2 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss rødvinseddik rødvinseddik
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • poteter potet

Framgangsmåte

  • Fjern skinnet fra isgaltfiletene, og dryss med salt og pepper. 

  • Bruk en fiskekjele og damp isgalten på rist i ca. 5 minutter.

  • Kok asparges i saltet vann i ca. 4 minutter.

Basilikumvinaigrette

  • Grovhakk basilikum, og finhakk sjalottløk og hvitløk.

  • Rør sammen alle ingrediensene til vinaigretten. Ha basilikum i til slutt.

  • Smak til vinaigretten med salt og pepper, og vend inn asparges.

Server dampet isgalt med asparges og potet.