Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Her er en ny variant av gravet ishavsrøye. I denne oppskriften bruker du spennende krydder og en smakfull avokadosaus. Denne retten må prøves!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g ishavsrøyefilet ishavsrøyefilet
  • 1 ss ss pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 stk stk kardemomme, hel kardemomme, hel
  • 0,5 ts ts szechuanpepper szechuanpepper
  • 2 stk stk stjerneanis stjerneanis
  • 1,5 ss ss salt salt
  • 0,5 ss ss sukker sukker
  • plastfolie plastfolie

Avokadosaus

  • 1 stk stk avokadoer avokado
  • 2 ss ss limesaft limesaft
  • 3 ss ss vann vann
  • 0,5 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,25 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Rist pepper, kardemomme, szechuanpepper og stjerneanis i en varm, tørr stekepanne i ca. 5 minutter. Avkjøl og mal med en krydderkvern.

  • Tilsett salt og sukker i krydderblandingen.

  • Legg halvparten av ishavsrøyen med skinnsiden ned i en form, og ha over halvparten av krydderblandingen.

  • Legg resten av ishavsrøyen over der igjen med kjøttsiden ned, og ha resten av krydderblandingen over.

  • Dekk med plastfolie og legg lett press på.

  • Sett filetene kjølig i 2 døgn, snu dem et par ganger i løpet av den tiden.

Avokadosaus

  • Ta avokadokjøttet ut av skallet og mos det fint sammen med limesaft og vann.

  • Ha i finhakket hvitløk, chili og korianderblader. 

  • Smak til med salt og pepper.

Skjær ishavsrøye i tynne skiver og server på et fat med avokadosaus og salat.