Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ishavsrøye er en fisk som passer til spennende retter. Her er den penslet med en smakfull marinade, og servert med ingefærrelish og en risblanding.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g ishavsrøyefilet ishavsrøyefilet
  • 2 ss ss sesamolje sesamolje
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje

Relish

  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 3 skiver skive ananas ananas
  • 3 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 ss ss limesaft limesaft

Marinade

  • 1 ts ts chili, rød chili, rød
  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 2 ss ss honning honning
  • 2 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 0,5 ts ts chilipulver chilipulver

Tilbehør

  • jasminris jasminris
  • villris villris

Framgangsmåte

  • Fjern bein fra ishavsrøyefiletene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.

  • Pensle filetene med sesamolje, og dryss over salt og pepper.

Relish

  • Finhakk rødløk og ananas, og riv ingefær.

  • Bland sammen ingrediensene til relishen, og la den stå og trekke i 30 minutter før servering.

Marinade

  • Finhakk chili, press saften av appelsin og bland med resten av ingrediensene til marinaden.

  • Varm opp marinaden og rør til honningen er smeltet. Sett til side.

  • Stek ishavsrøyefiletene i olje med skinnsiden ned i ca. 2 minutter.

  • Pensle kjøttsiden av filetene med marinaden, snu dem og stek i ca. 30 sekunder på den andre siden. 

Server ishavsrøye med ingefærrelish og en blanding av jasminris og villris ved siden av.