Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Det er lite som slår pannestekte kamskjell med blomkålkrem og brunet smør. Smøret løftes til nye høyder med sjalottløk, hvitløk, persille, sitronsaft og soyasaus.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk kamskjell kamskjell
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • salt og pepper salt og pepper

Brunet smør

  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 3 ss ss smør smør
  • 1,5 ss ss soyasaus soyasaus

Blomkålkrem

  • 0,5 stk stk blomkål blomkål
  • 2 dl dl helmelk helmelk
  • 1 dl dl vann vann
  • 3 ss ss smør smør
  • salt salt
  • kajennepepper kajennepepper

Framgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Tørk kamskjellene godt, og dryss over salt og pepper.

  • Varm opp en stekepanne og stek kamskjellene på middels varme i rapsolje, i ca. 2 minutter på hver side.

  • Legg kamskjellene på en tallerken, og lag brunet smør i stekepannen uten at den vaskes først.

Brunet smør

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille, og press saften av sitron.

  • Ha sjalottløk, hvitløk og smør i stekepannen, og la det frese til smøret har fått en gyllen brunfarge.

  • Ta stekepannen av varmen og rør inn soyasaus, persille og sitronsaft.

Blomkålkrem

  • Del blomkål i buketter, og kok dem møre i helmelk og vann i ca. 20 minutter.

  • Sil av vannet, tilsett smør og mos bukettene med en stavmikser eller i en blender.

  • Smak til med salt og kajennepepper.

Server nystekte kamskjell på blomkålkrem, med brunet smør over.

Tips: Pass på å ikke bruke for mye kajennepepper i blomkålkremen, da kan den fort bli for sterk.