Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Kamskjell kan brukes til så mangt. Med en grønn ertesuppe og asparges har du oppskriften på et gourmetmåltid som imponerer. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk kamskjell kamskjell
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • 8 stk stk asparges asparges
  • salt og pepper salt og pepper

Ertesuppe

  • 1 ss ss gressløk gressløk
  • 4 dl dl helmelk helmelk
  • 3 ss ss smør smør
  • 250 g g erter, fryst erter, fryst
  • salt og pepper salt og pepper
  • olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Tørk kamskjelle godt, og dryss over salt og pepper.

  • Varm opp en stekepanne og stek kamskjellene på middels varme i rapsolje, i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem på en tallerken.

  • Skjær asparges i 6 like store deler og stek dem i stekepannen i 3-4 minutter uten at den vaskes først.

Ertesuppe

  • Finhakk gressløk.

  • Kok opp helmelk og smør, ha i erter og la det koke i 5-7 minutter.

  • Tilsett gressløk og kjør det glatt med stavmikser eller i blender.

  • Smak til med salt og pepper.

Server ertesuppen i varme tallerkener, og ha i kamskjell og asparges. Drypp gjerne litt olivenolje over suppen.