Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Smørstekt kamskjell med sweet chilisaus

Kamskjell er en delikatesse som egner seg godt som forrett i selskap. Imponer gjestene med kamskjell med sitronsmør og chilisaus.

Smørstekt kamskjell med sweet chilisaus
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 250 °C.

  • (Bruker du ferske kamskjell) starter du med å åpne og rense skjellene. 

  • Rens, vask og tørk skjellene, og legg en kamskjellmuskel i hvert skjell. 

  • Finhakk vårløk.

Sitronsmør

  • Press saften av sitron.

  • Gi det et oppkok og tilsett halvparten av smøret.

  • Avkjøl og rør kraftig sammen med resten av smøret, og smak til med salt. 

  • Ha vårløk, sitronsmør, sweet chilisaus og litt limesaft i kamskjellene, og dryss med salt.

  • Stek midt i stekeovnen til smøret bobler, ca. 1 minutt. Kamskjellene kan godt ha en litt rå kjerne.

Server kamskjell umiddelbart etter tilbereding.