Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.

Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 0,7 kg kg potet potet
  • 2 stk stk løk løk
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 800 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 0,5 dl dl vann vann
  • brød brød

Tilbehør

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm. 

  • Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.

  • Varm opp olje i en kasserolle.

  • Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i kasserollen.

  • Rør ut tomatpureen i vann og hell den i kasserollen.

  • Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time, gjerne lenger. Rist den lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.

Server bacalaoen med brød ved siden av.