Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Bolinhos er klippfiskboller som har opphav i Portugal. Bolinhos passer godt til alle anledninger, både til hverdags og til fest. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 350 g g poteter potet
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 2 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 2 stk stk egg egg
  • pepper pepper
  • kajennepepper kajennepepper
  • frityrolje frityrolje

Aïoli

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 pack pack majones majones

Salat

  • 1 pack pack salat, blandet salat, blandet
  • 100 g g cherrytomat cherrytomat
  • oliven, sort oliven, sort
  • lime lime

Tilbehør

  • salt og pepper salt og pepper
  • olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i små biter.

  • Kok klippfiskbitene møre på svak varme, 10-15 minutter.

  • Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann.

  • Kjør klippfisken i en kjøkkenmaskin, med en og en potet til du får en jevn masse, og ha over i en vid bolle.

  • Finhakk løk, hvitløk, bladpersille og koriander. 

  • Fres løk og hvitløk i olivenolje på middels varme, og ha over i bollen med klippfisken. 

  • Bland inn bladpersille, koriander og lett pisket egg. 

  • Krydre med pepper og kajennepepper.

  • Form klippfiskboller med to spiseskjeer.

  • Varm opp frityrolje i en kasserolle til ca. 190 °C, og friter en og en klippfiskbolle til de er gylne, ca. 4 minutter.

  • La dem renne av seg på et tørkepapir.

Aïoli

  • Finhakk hvitløk og press saften av sitron.

  • Bland hvitløk, sitronsaft og majones.

  • Smak til med salt og pepper.

Salat

  • Vask salaten.

  • Skjær cherrytomat og oliven i to, og bland med salaten.

Server bolinhos med aïoli, salat og limebåter.

Tips: Bolinhosblandingen skal ha konsistensen til en fast potetstappe før den friteres. Bruk melk dersom den må jevnes litt ut.