Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Klippfisk med pesto

Ovnsbakt klippfisk med grønn pesto ser ekstra lekkert ut med en tomatsaus ved siden av. Dette er en oppskrift inspirert av det portugisiske kjøkken – egnet for å imponere!

Klippfisk med pesto
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og smør med pesto.

  • Ha fiskestykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.

  • Skjær fennikel i strimler og kok i hvitvin i et par minutter.

  • Ta ut fennikelstrimlene og kok kokekraften inn til det halve. 

  • Pisk smør inn i kokekraften, tilsett hakkede soltørkede tomater og hakket persille.

  • Stek fennikelstrimlene i olje i 1 minutt.

Server klippfisken med stekt fennikel, saus og poteter ved siden av.